Tarieven/ Vergoedingen

Tarieven/vergoedingen per 08-2022

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling van zowel acupunctuur als craniosacraal therapie.


Behandeling Acupunctuur
 € 70,-
(Duur 45 minuten)


Behandeling Cranio Sacraal Therapie
€ 90,-
(Duur  60 minuten)

Behandeling kinderen Cranio sacraal € 55,-
(Duur 30 minuten)

Deze tarieven zijn BTW-vrij. De betaling geschiedt per pin of contant.

Afspraken die niet ten minste 24 uur van tevoren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht. Voor afmelding van afspraken op een maandag kunt u ook in het weekeinde het antwoordapparaat inspreken tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

Vergoeding

Zowel acupunctuur als cranio sacrale behandelingen door bijna alle Nederlandse zorgverzekeraar gedeeltelijk vergoed uit het aanvullende pakket. Voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekering (alternatieve geneeswijzen), klikt u hieronder voor de vergoedingen per verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de precieze vergoeding die uw krijgt.

U kunt het beste bij uw eigen verzekering dit navragen.

Praktijk Arulandu is aangesloten bij de VBAG voor de vergoedingen voor Craniosacraal therapie. Dit is de beroepsvereniging en platform voor integrale gezondheidszorg

Daarnaast is Praktijk Arulandu voor acupunctuur aangesloten bij ZHONG.
Dit is de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG).

Klachtenregeling:

Bij een klacht over een behandeling wordt eerst getracht dit met u te bespreken. Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir.

Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de overheid erkende geschilleninstantie, Stichting Zorggeschil, en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van de RBCZ.

Voor meer informatie kijk je op de website van mijn beroepsvereniging VBAG: https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/.