Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is de natuurlijke weg naar een verjongende huid.
Met deze specialisatie richt ik mij voornamelijk op gezicht en hals. Hoewel acupunctuur een eeuwenoude holistische geneeswijze is, lijkt het zich opnieuw te bewijzen, nu ook in het westen.

Vroeger in de tijd van het Chinese Keizerrijk werd deze methode gebruikt om de schoonheid van de Keizerin en hofdames te behouden en te verbeteren. Nog altijd wordt in het oosten deze methode veelvuldig gebruikt omdat men daar weet dat de schoonheid van binnenuit komt. Hoe je leeft, eet en slaapt bepaald niet alleen je innerlijke welzijn maar dat zie je ook aan je huid, ogen mond en periferien (uiteinde van het zenuwstelsel; bijv. handen en voeten)

In het heden behandelen we in het westen veel met kunstmatige medicijnen, botox en niet-lichaamseigen stoffen. Dit heeft veel bijwerkingen tot gevolg met als eindresultaat dat je het lichaam eerder verzwakt dan versterkt. Dit manifesteert zich met name in snelle “oplossing” en korte termijn resultaten, oftewel symptoombestrijding.

In de toekomst, en nu begint het al, lijkt men in het westen ook de behoefte te krijgen om op lange termijn gezond te zijn, meer bezig te zijn met natuurlijke levensmiddelen en zelfs natuurlijke schoonheidsproducten.

Cosmetische acupunctuur biedt voor een ieder die er jonger en vitaler wilt uitzien een lange termijn oplossing aan. Daarbij is het resultaat het meest optimaal wanneer u er een gezonde leefstijl op na houdt, elke dag bewegen (wandelen, fietsen), gezonde voeding en gezond genieten van de zon. De zon versneld namelijk het verouderingsproces, maar is wel nodig voor aanmaak van vitamine D.

Hoe werkt het? Door zeer fijne naaldjes in te brengen op acupunctuurpunten in de huid energie (Qi) in beweging waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de spierspanning verbeterd en stimuleert de aanmaak van collageen onder de huid. De huid wordt steviger en voelt strakker aan. Dit effect zorgt ervoor dat rimpels vervangen of zelfs verdwijnen. Naast het aanprikken van de rimpels worden ook acupunctuur punten aangeprikt om de algehele vitaliteit te verbeteren. Alle meridianen (energiebanen) staan met elkaar in verbinding, en maakt ook dat de rest van lichaam kan reageren op de behandelingen, zoals;

  • verbetering van spijsvertering
  • overgangsklachten verminderen
  • hoofdpijn/ spierspanningen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Botox dat alleen de spieren in het gezicht verlamt en dus een uitdrukkingsloos gezicht tot resultaat heeft, zorgt acupunctuur voor een juist levendiger gezicht. Het gezicht straalt energie uit.

Het effect op langere termijn is na 10 tot 12 behandelingen, voor een duur van ong 2 tot 5 jaar afhankelijk van je levensstijl. Na de eerste behandelingen ziet men al dat de uitstraling in het gezicht verbeterd, de ogen stralen meer en de vermoeidheid kan in het gezicht verminderd zijn. Na ong 6-7 behandelingen zullen de rimpels verminderen en de kleine rimpels zelfs verdwijnen. Tevens begint het zichtbaar te worden dat de oogwallen, wangen en hals liften. De Shen (frisse en gezonde uitstraling) van het gezicht is optimaal wanneer met na de eerste serie van 10-12 behandeling heeft ondergaan, en per opvolgende jaar ongeveer 3 x per jaar te herhalen.