Praktijk Arulandu

Welkom bij praktijk Arulandu

Mijn naam is Yohanam Arulandu.

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool West- Brabant (nu Avans Hogeschool). En na het volgen van een aantal specialisaties binnen mijn vakgebied als fysiotherapeut merkte ik op dat er veel dingen niet goed te verklaren waren omtrent het begrip “gezondheid” en “ziek zijn”. Waarom kon de ene patiënt wel goed herstellen en de ander niet? Waarom waren er nog zoveel fysieke pijnen/ klachten niet te verklaren?

Doordat ik ben gaan zoeken naar antwoorden, ben ik in aanraking gekomen met acupunctuur. Het bestaan ervan was voor mij bekend, maar nog niet precies hoe het werkte. De filosofie fascineerde mij om de opleiding te gaan volgen.

Het was een gevoel van thuiskomen, puzzelstukjes vielen op de juiste plaatsen en ik begon het geheel beter te begrijpen. De opleiding voor acupunctuur heb ik gevolgd bij Qing Bai en heb het in 2006 afgerond.

Als acupuncturist miste ik het fysiek contact met de patiënt en dan heb ik het met name over het bindweefsel. Als fysiotherapeut ben ik gewend om het fysieke lijf aan te raken…” hands on” zoals men het zegt.

Het was een zeer aangename ervaring toen ik met cranio sacraal therapie ging werken. D.m.v. contact te maken met de patiënt, dus met zijn lijf en zijn fascie, kun je de patiënt dichter bij zijn of haar gevoel brengen. Door de aanraking,met het bindweefsel, kan je als therapeut en als patiënt de verbanden gaan voelen in het lijf en in contact komen met het “geheugen” van een weefsel. Daarin liggen de gebeurtenissen die in het verleden een impact hebben gegeven, en niet goed hebben kunnen genezen, opgeslagen.

In 2011 heb ik de opleiding Cranio Sacraal Therapie bij het Upledger Instituut te Doorn afgerond.

Mijn motto: “genezend vermogen zit in de patiënt zelf “. De kunst van de therapeut is om de patiënt bij zijn wijsheid te brengen….

Wat kunt u verwachten als u een afspraak maakt bij mij?

Dat er naar je gekeken en geluisterd wordt vanuit een holistische kijk op de mens en zijn omgeving. Dit kan onder andere zijn de relatie met zijn fysieke klacht en de eventuele emotionele lading achter de klacht.

Door de combinatie van acupunctuur, cranio sacraal therapie en achtergrond vanuit fysiotherapie, kan ik vanuit verschillende invalshoeken een behandeling inzetten.

Draai de verrekijker eens om en zie dat de klacht een onderdeel is van een persoon en die weer een onderdeel is van de maatschappij.

Spreekt deze aanpak u aan en wilt u uw klacht beter begrijpen, maakt dan gerust een afspraak.